onsdag 15 augusti 2007

Betsson - borsoro skapar köpläge

Under morgonen presenterade Unibet sin rapport för Q2. Vinsten rasade med 70 procent och aktien var initialt ner 18 procent. Unibet är verksam inom sportsbetting, poker samt casino. Den viktigaste orsaken till resultattappet finns inom vadslagningen. Unibet pekar på ovanligt många favoritvinster under kvartalet vilket regelmässigt gynnar spelarna mer än bookmakern. Samtidigt ökade kostnaderna för personal, produktutveckling och för juridisk experthjälp. Vinsttappet som är drivet av bolagsspecifika faktorer och samtidigt övergående påverkade även Bettson som initialt sjönk kraftigt på börsen. Efter en snabb återhämtning forsatte Bettsonaktien ner på förnyad oro kring situationen på den amerikanska bolånemarknaden.

Den underliggande tillväxten i Betsson, driven av förvärv samt organisk tillväxt, är alltjämt mycket stark. Betsson växer i dagläget snabbare än jämförbara konkurrenter. Spelbranschen är i sin helhet under förändring där Internespelandet tar allt större plats. För närvarande är vi inne i ett intressant skede innebärande forsatt integrering av de europeiska ekonomierna, så även vad gäller spelmarknaderna. Frankrike respektive Sverige ska i slutet av augusti lämna ett förslag till EU-kommissionen gällande hur man avser komma till rätta med den protektionistiska situationen som för närvarande råder. Resultatet som redan på förhand står klart innebär bl.a. att Svenska Spel pga ökad konkurrens och av politiska skäl kommer att få mkt svårt att bibehålla sin position, vilket på sikt troligen innebär en upplösning av verksamheten.

Soliditeten är mycket hög, vilket lämnar utrymme för intressanta strategiska förvärv och nyetableringar.

Betsson tar enligt VD Pontus Lindwalll marknadsandelar och växer i enlighet med uppsatta mål. Nyförvärv och etableringar innebär i kombination med del skalbara affärsmodellen att marginalerna på sikt kommer att fortsatta öka. Utdelningsnivån har nyligen höjts kraftigt, vilket speglar företagets syn vad gäller möjligheterna att profitera på den mycket lukrativa spelmarknaden. Betsson har även aviserat ett återköpsprogram motsvarande 10 procent av aktiestocken. Betssons styrelse och ledning valde i juni att öka sina innehav då tidigare huvudägaren Burdaras sålde sin aktiepost.

Bettsonaktien är mot bakgrund av nuvarande fakta och framtida prognostiserade kassaflöden enligt DFC alltjämt alltför konservativt värderad.

Inget har skett på det fundamentala planet som motiverar en förändad syn på Betssons framtida möjligheter, vare sig bolagsspecifikt eller då vi ser till omvärldsfaktorer. Den senaste tidens kursfall understödjer således tidigare köprekommendationer än mer. På nuvarande nivåer är Betsson att beteckna som som ett mkt intressant case där potentialen fortsatt överstiger riskerna. Scopeway upprepar således köprekommendationen med riktkursen 80 kr inom 6 månader.

Scopeways har mot bakgrund av kända fakta valt att öka sitt innehav i Betsson.

Disclaimer – Scopeway har ekonomiska intressen i Betsson. Uppgifterna utgår ifrån Scopeways erfarenheter och uppfattningar. Avsikten är att ge en sådan sanningsenlig bild utav Betsson som möjligt. Dock tar Scopeway inget ansvar för informationens riktighet eller för eventuell ekonomisk skada orsakad därav

Inga kommentarer: